|
El Presidente
|
 |
« : Siječanj 23, 2009, 17:00:28 » |
|
KAC - VSV (h.0.1,5)
TIP: 1 KOEF. 1,85 ULOG: 6/10 VRIJEME: 19:15h KLADIONICA: GermaniaSport
Ovaj dvoboj je možda i najveći derbi u ligi i tu se uvijek ide maksimalno. 6 kola prije kraja osnovnog dijela, KAC mirno održava 6 bodova prednosti pred Viennom i čuva svoje vodeće mjesto. Danas ulaze u utakmicu puni samopouzdanja nakon sjajne pobjede nad Linzom u gostima, čime su im se osvetili za poraz u Klagenfurtu nekoliko dana ranije. Mislim da svi koji prate ligu znaju da je KAC na svome ledu "ubojica" (22W-2L), da doma postižu preko 4 gola po utakmici, a primaju uvjerljivo najmanje u ligi.. Ono što je u hokeju jako važno je da su oba golmana KACa na vrhunskoj razini i da nama ozljeda unutar ekipe.
VSV se nalazi na 5 mjestu i 3 mjesto im bježi 3 boda, ali u zadnjih nekoliko utakmica igraju dosta loše i primaju dosta golova i teško će se pomaknuti naprijed na ljestvici. Domaći teren je njihova velika prednost dok su u gostima srednja žalost (6W-17L). U zadnje 4 utakmice imaju 3 poraza, a razloge tih poraza možemo tražiti u ozljedama igrača. Tako danas neće biti: Roba Sandrocka (38GP), Mickeya Elicka (23GP), Nicko Toff (8GP), Thomasa Pfeffera i Nicolasa Petrika (10GP). To su sve redom napadači, osim Elicka tako da će napad biti bitno oslabljen. Ipak u zadnjih nekoliko utakmica golmani ne briljiraju i obrana ne ulijeva sigurnost, a to bi moglo biti pogubno u susretu protiv KACa.
H2H ove sezone je 3:2 za KAC koji je dobio obje domaće utakmice protiv VSVa, ali niti jednu s više od jedan razlike, dok su u gostima slavili sa 3:1. Dakle, vidljivo je da su utakmice dosta neizvjesne i uvijek je rezultat na "knap", ali mislim da bi danas KAC mogao uvjerljivo slaviti. Osim problema sa ozljedama i loše igre u obrnai VSVa, KAC već duže nije nikoga doma pošteno razvalio i mislim da je danas prava prilika za to protiv velikog rivala.
HANNOVER - ISERLOHN
TIP: 1 (u 60') KOEF: 1,60 ULOG: 6/10 VRIJEME: 19:30h KLADIONICA: GermaniaSport
Hannover se pobjedom protiv Ingolstadta vratio na pobjedničke staze, a pobjeda je još važnija, ako se zna da je Eisbaren izgubio od Dusiburga i sada Hannover ponovo ima 7 bodova prednosti. Danas će ponovo biti bez Nikia Goca i Rainera Kostoffera koji su ozljeđeni već duže vrijeme.
Iserlohn se bori za doigravnje, ali gube dosta bodova. U zadnje 3 utakmice imaju 3 poraza i to sva 3 nakon produžetka i mislim da je vrijeme da odigraju jednu utakmicu bez odlazaka u produžetak. Trenutno drže 10 mjesto, ali jedna pobjeda ili poraz mogu ih pomaknuti za nekoliko mjesta i u takvoj situaciji svaka utakmica donosi dodatni pritisak.Danas će im nedostajati : Brad Tapper (15GP), David Sulkovsky (6GP) i Henry Martens (2GP), dok su upitni Sebastian Jones (5GP) i Collin Danielsmeier (1GP).
H2H ove sezone je 2:0 za Iserlohn, ali obje utakmice su odigrane u 9 mjesecu, dakle početkom sezone kada Hannover nije bio ni približno ovako dobar. Hannover tu ima dodatnu motivaciju jer ove sezone nisu dobili Iserlohna, a oni su uz to i jedan od rijetkih ekipa koji su ih dobili u gostima. Očekujem sigurnu pobjedu domaćina.
AUGSBURG - KOLN
TIP: 1 (u 60') KOEF: 1,80 ULOG: 6/10 VRIJEME: 19:30h KLADIONICA: GermaniaSport
Prije početka sezone Augsburgu nisam predviđao blistavu budućnost, ali onu su na pragu doigravanja. Drže 7 mjesto i imaju sasvim solidne šanse da se uguraju u doigravanje. Radi se o ekipi koja puno zabija, ali i prima puno golova, ali ipak im je igra na domaćem terenu (14W-7L) najjača strane i tu su među boljima u ligi. U zadnjem kolu su razbili Mannheim u gostima sa 5:1 i vjerujem da su puni samopouzdanja. Matt Ryan (13GP) je već duže ozljeđen i to je jedini izostanak.
Koln je ušao u sezonu sa velikim ambicijama koje su išle čak do naslova, ali loša forma, ozljede i promjene trenera su učinile svoje i oni su na predposljednjem mjestu i do kraja sezone igraju tek toliko da odrade posao. Doigravanje im je nemoguća misija i to se osjeti na razultatima. Doma još i upišu koju pobjedu, ali u gostima su očajni (5W-14L). Danas će im nedostajati Todd Warriner (17GP).
H2H ove sezone je 2:1 za Augsburg i mislim da će i danas oni doći do pobjede. Forma i motivacija su na strani domaćina i mislim da će oni ovdje uzeti važne bodove koji će im pomoći u borbi za doigravanje.
|