svijetkladjenja.com
Svibanj 19, 2012, 08:56:33 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: 13.11.2008. - Četvrtak  (Posjeta: 606 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Goksim
Administrator
Živi od kladionice

Spol: Muški

« : Studeni 13, 2008, 10:42:19 »

Unicaja - Cibona

Unicaja IMO spada u top 4 ekipe španjolske košarke. Ova utakmica im je iznimno važna budući da imaju skor 1-2 i moraju pobjediti pred svojom publikom. Zadnju utakmicu su pomalo neočekivano izgubili od Avellina, međutim rezultat je bio 72:70 što sugerira da je bilo dosta neizvjesno...

Mislim da o Ciboni svi više manje znamo sve jer je često na hrt-u, a i najviše se o njima piše po novinama. Napokon su složili igru i imaju u Euroligi skor 3-0 što ne pamtim da su ikad imali. Prijašnji sezona su u gostima u euroligi pobjeđivali "svake prijestupne", međutim sada je to nešto drukčija ekipa. Sigurno neće biti pod pritiskom jer su ostvarili i više od očekivanog u prva tri kola, i u ovoj utakmici je pritisak na Unicaji... Međutim treba se osvrnuti na te tri pobjede koje Cibona ima. Svaka im čast na rezultatu, ali evidnetno je da u svakoj utakmici imaju "crnu rupu" koja traje od 6-10min.
Na gostovanju kod Le Mansa su pobjedili 54:58, međutim imali su 10ak razlike 3 minute prije kraja, da bi se doveli u situaciju da Le Mans ima X i napad za vodstvo minutu prije kraja. Sretno su uzeli loptu (zahvaljujući tog dana katastrofalnim igračima Le Mansa... rezultat sve govori... (jedva 110 poena na utakmici... šut katastrofalan kod obje ekipe...) i uspjeli pobjediti tj. IMO dokazati da su u toj utakmici bili "manje loša ekipa" (šta drugo reći kada se pogleda rez.).

Evo i izjave trenera Cibone Perasovića:

Perasović: I Unicaja je favorit za finale Eurolige

'Glavna značajka njihove igre je agresija i dosta se oslanjaju na ukradene lopte', kaže trener 'vukova'

ZAGREB - U Malagi će Cibona krenuti u obranu svog euroligaškog skora bez poraza. Trener cibosa Velimir Perasović predstavio je protivnika protiv kojeg će Cibona tražiti i četvrtu pobjedu.

- Igramo utakmicu protiv momčadi koja je, prema stilu igre i sastavu, pritajeni favorit za Finale Four. Osim toga, oni su momčad koja nam najmanje odgovara, jer stvaraju veliki pritisak na loptu i linije dodavanja, a Aito koristi deset igrača u rotaciji. U napadu su im najbolji strijelci visoki igrači, prije svih Haislip, a onda i N’Dong i Archibald. Unicaja igra puno bolje na svom parketu, a igraju vrlo slično španjolskoj reprezentaciji i prošlosezonskom Juventudu. Prilično brzo šutiraju, često i već nakon petnaestak sekundi, a nakon toga svi idu na skok u napadu. Želimo li biti u utakmici, morat ćemo spriječiti njihov napadački skok i pronaći rješenje za njihovu agresivnost - rekao je trener Cibone i dodao još ponešto o momčadi koja u španjolskoj ACB ligi prima najmanje koševa:

- Ta činjenica ne znači da oni igraju kontrolirano u napadu, kao što smo to mi radili u Le Mansu. Aito je svojim dolaskom za trenera puno promijenio stil igre jer pod Scariolom je Unicaja igrala kontroliraniju košarku. Sada je glavna značajka njihove igre ta agresija i dosta se oslanjaju na ukradene lopte, a u napadu imaju sitne setove za Haislipa, napadačke postave za šut Kelatija ili jedan na jedan igru Cabezasa.

Atmosfera u Malagi se već danima zagrijava za Cibonu, a Unicaja je momčad koja u svojoj dvorani za deset tisuća gledatelja ima prodanih devet i pol tisuća godišnjih ulaznica.

- Izgubili su dvije utakmice u nizu (Avellino u Euroligi i Gran Canaria u ACB ligi, nap. p.). Ova utakmica im je jako važna. Već pripremaju atmosferu i sigurno je da će nam ovo biti najteže gostovanje.

Kako je trener Unicaje Garcia Renesses Aito bio izbornik španjolske reprezentacije na Olimpijskim igrama, tako igra Španjolske i sastava iz Malage imaju iste postavke, a naš izbornik Repeša je obranu Španjolaca u pripremi utakmice u Pekingu nazvao “‘fake’ agresivnom obranom”, ali Perasović se nije s time složio.

- Za razliku od naše reprezentacije, koja ima igrače koji vole trčati, mi bolje igramo pet na pet i ja bih tu obranu prije nazvao riskantnom. Pokušati igrati kontroliranu košarku kojom bismo spriječili njihovu agresiju, posebice stoga što očekujemo uraganski početak s njihove strane. A, početak je jako važan, jer ako ćemo početi kao protiv Olimpije, u Malagi nećemo sigurno imati priliku za onakav povratak.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/sport/kosarka/clanak/art-2008,11,12,,140624.jl

Vidi se da Perasović nije previše optimističan... Spominje da im je ovo najteže gostovanje...hm... ipak smatram da će im biti još teže kod Olympiakosa ili kod Maccabija, ali dobro...

Očekujem da će Unicaja od početka kontrolirati utakmicu i pobjediti bez infarktne završnice. Cibona je ipak u gostima i dalje druga ekipa, a pobjeda nad Le Mansom se bodovno broji, ali kada ubacite 58 poena i pobjedite zunate kakav vam je protivnik bio...

Moj tip: Unicaja 1X 1,25 (HL) - na glavni listić
fortuna (bonus tip) -7,5/Unicaja - Cibona 1   2,00
« Zadnja izmjena: Studeni 13, 2008, 10:45:49 Goksim » Evidentirano

Keyser Soze
Napredni kladioničar

Kako vaša bolest?

« Odgovor #1 : Studeni 13, 2008, 16:27:31 »

154.5/ Kwidzyn Basket MTS - Polonia Warbud  over

Ne znam puno podataka o ekipama, al ovo je čisto statistički pick...
Domaćini doma u prosjeku daju 78 koševa, dok primaju 87...gosti u gostima daju 70, a primaju 79.
Domaćini imaju samo jednu pobjedu u 9 susreta, dok gosti imaju 2 pobjede u gostima u pet odigranih susreta. Ja bih odigrao ovu granicu u gamebookersu pošto se tamo u obzir uzimaju i mogući produžeci

Prošle godine su obje tekme išle u over, te su oba puta dobili gosti...
Kwidzyn Basket MTS - Polonia Warbud   82:95
Polonia Warbud - Kwidzyn Basket MTS   78:80
Evidentirano

Možda ste dobili pogrešan broj al´ ste dobili onog kog ste tražili!
El Presidente
Živi od kladionice

« Odgovor #2 : Studeni 13, 2008, 16:51:33 »

M.Turkcan (-12,5+)

TIP: over
KOEF: 1,85
ULOG: 6/10
VRIJEME: 19:15h

Fener solidno gura u Euroligi (trenutno su na 2-1) pogotovo ako znamo da su im još uvijek ozljeđeni Giriček, Onan i Erden. Glavnu riječ u ekipi vodi Turkcan koji je i najbolji strijelac i najbolji skakač ekipe. U prosjeku igrao oko 27 minuta, a ubacuje 15.3 koša. Večeras im u goste dolazi Olimpija  i Fener će tražiti pobjedu s kojom će se izjednačiti na vrhu skupine sa TAU-om i Lottomaticom. Ja jednostavno ne vidim tko bi od Olimpije mogao kvalitetno čuvati Turkcana koji na domaćem terenu uvijek odigra jako dobro. Zato mislim da on sigurno ide u over.

V.Ilievski (-13,5+)

ULOG: 5/10
VRIJEME: 19:15h

Ilievski je uz Miliča vođa ove Olimpije. Na terenu provede gotovo cijelu tekmu, nešto više od 35 minuta uz sve ovlasti u igri i  recimo uzme 15-tak šuteva po tekmi. Solidan je igrač sa velikim iskustvom, gledao sam ga prošle sezone u dresu Montepaschia gdje je mijenjao McIntyrea kad bi ovaj otišao na klupu i radio je to jako dobro, a često je znao donijeti i prokret. Ove sezone je na prosjeku od 14,3 koša i ako večeras Olimpija želi do iznenađenja on mora biti čovjek koji će ih voditi na terenu. Mislim da će zabiti više od postavljene margine, a hoće li to dovoljno pomoći njegovoj ekipi, tek treba vidjeti.

N.Peković (-13,5+)

TIP: under
ULOG: 5/10
VRIJEME: 19:45h

Svi znamo šta je Peković bio prošle sezone u Partizanu. Igrao je puno, zabijao je puno, ali znao je imati problema sa ekipama koje su jake na centarskim pozicijama. Ove sezone situacija je drugačija jer u momčadi ima Batistu, Tsartsarisa i Fotsisa i minutaža je puno manja, pa tako igra 16-17 minuta po utakmici. Ipak i uz takvu minutažu zabija 13 koševa u prosjeku. Ipak večeras će po meni ostati ispod postavljene margine iz jednostsvnog razloga što će s druge strane imati za protivnike Lavrinoviča, Ezea i Stonerooka koji je specijalist za obranu i iako je niži od klasičnih centara, jako je skočan. Uz to očekujem dosta tešku tekmu i mislim da u takvoj situaciji Peković ostaje ispod ove margine.

E.Caloway (-13,5+)

KOEF: 2,30
ULOG: 3/10
VRIJEME: 20:45h

Dugo sam razmišljao o ovom paru, ali nešto mi govori da bi Caloway večeras mogao biti najbolji Cibonin igrač. U prosjeku igra 30 minuta i postiže 13 koševa, ipak taj prosjek je nabio u zadnje dvije tekme kad je bio najbolji Cibonin igrač, podbacio je u prvoj tekmi kad je Maccabiu zabio samo 3 koša. Strašno je brz, odlično igra obranu, ima u prosjeku 3.7 ukradenih lopti po tekmi, solidan dribling i ne boji se ulaska pod koš, a zna potegnuti i sa vanjskih pozicija. Očekujem od njega veliku tekmu večeras jer ako on ne bude pravi onda niti Cibona nema previše izgleda za neko iznenađenje. Prošlog vikenda je odigrao najgoru tekmu od kad je došao u Cibonu, samo 1 koš za 18 minuta, ali vjerujem da je možda bio i umoran od tekme u četvrtak pa ga je Perasović malo poštedio, zato ga večeras očekujem u najboljem izdanju.
Evidentirano

"Njezin život nije bajka,
Njezin život nije film,
Njezin život nema smisla,
Ona nema ništa s tim......"
El Presidente
Živi od kladionice

« Odgovor #3 : Studeni 13, 2008, 17:13:22 »

Unicaja - Cibona

Unicaja IMO spada u top 4 ekipe španjolske košarke. Ova utakmica im je iznimno važna budući da imaju skor 1-2 i moraju pobjediti pred svojom publikom. Zadnju utakmicu su pomalo neočekivano izgubili od Avellina, međutim rezultat je bio 72:70 što sugerira da je bilo dosta neizvjesno...

Mislim da o Ciboni svi više manje znamo sve jer je često na hrt-u, a i najviše se o njima piše po novinama. Napokon su složili igru i imaju u Euroligi skor 3-0 što ne pamtim da su ikad imali. Prijašnji sezona su u gostima u euroligi pobjeđivali "svake prijestupne", međutim sada je to nešto drukčija ekipa. Sigurno neće biti pod pritiskom jer su ostvarili i više od očekivanog u prva tri kola, i u ovoj utakmici je pritisak na Unicaji... Međutim treba se osvrnuti na te tri pobjede koje Cibona ima. Svaka im čast na rezultatu, ali evidnetno je da u svakoj utakmici imaju "crnu rupu" koja traje od 6-10min.
Na gostovanju kod Le Mansa su pobjedili 54:58, međutim imali su 10ak razlike 3 minute prije kraja, da bi se doveli u situaciju da Le Mans ima X i napad za vodstvo minutu prije kraja. Sretno su uzeli loptu (zahvaljujući tog dana katastrofalnim igračima Le Mansa... rezultat sve govori... (jedva 110 poena na utakmici... šut katastrofalan kod obje ekipe...) i uspjeli pobjediti tj. IMO dokazati da su u toj utakmici bili "manje loša ekipa" (šta drugo reći kada se pogleda rez.).

Očekujem da će Unicaja od početka kontrolirati utakmicu i pobjediti bez infarktne završnice. Cibona je ipak u gostima i dalje druga ekipa, a pobjeda nad Le Mansom se bodovno broji, ali kada ubacite 58 poena i pobjedite zunate kakav vam je protivnik bio...

Moj tip: Unicaja 1X 1,25 (HL) - na glavni listić
fortuna (bonus tip) -7,5/Unicaja - Cibona 1   2,00

Znači tekma Real Madrid - CSKA dan kasnije koja je isto završila 54:58 govori da se radi o jako lošim ekipama. Isto ih nije išao šut, a nitko ne spominje da su se igrale brutalne obrane. Po tome ispada da su aktaulni prvak Europe i ekipa koja želi na F4 "loše" kao i Cibona.

Slažem se s tobom da je Unicaja favorit, ali value u ovoj tekmi je na Ciboni. Onaj tko je gledao sinoć TAU - Lottomatica vidio je kako se dolazi do pobjede protiv jačeg protivnika. Odlična obrana i strpljivo u napadu. Perasović je uprvao takav trener koji sve zasniva na obrani i zato zaboravi ove priče o tome kak nije previše optimističan. Zna on jako dobro da je Cook u očajnoj formi i ako ga Caloway  pritisne da će biti u prednosti. Iz Malage su skrivali da je N'dong ozljeđen i ako on ne bude mogao, više nema tko brnaiti Prkačina. Ima tu još dosta stvari koje ako se poslože Unicaja može proći kao TAU sinoć. I da skoro sam siguran, da Cibonu ove sezone nitko neće razbit sa brutalnom razlikom kao prijašnjih sezona jer ovo je ekipa koja igra odličnu obranu.

Naravno ne kažem da će Unicaja izgubit, smao kažem da je value na Ciboni kao što je sinoć bio na Lottomatici
Evidentirano

"Njezin život nije bajka,
Njezin život nije film,
Njezin život nema smisla,
Ona nema ništa s tim......"
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

30bonus
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!