NaslovnicaVijestiTop 10 najvrjednijih slobodnih igrača na nogometnom tržištu

Top 10 najvrjednijih slobodnih igrača na nogometnom tržištu

S manje od tri mjeseca preostalih u sezoni 2023-24, klubovi diljem Europe već planiraju ljetni prijelazni rok. I dok se očekuju veliki transferi, poput mogućeg prelaska Kyliana Mbappéa u Real Madrid kad istekne njegov ugovor s Paris Saint-Germainom, postoje i poznata imena slobodnih igrača koja bi mogla zainteresirati klubove koji moraju biti štedljiviji.

Najvrjedniji slobodni agent trenutačno je bivši vratar Manchester Uniteda, David de Gea. Španjolac je napustio United na kraju prošle sezone nakon raskida ugovora od strane kluba te je od tada bez kluba. Povezivan je s mogućim prijelazom u Saudijsku Arabiju, a u siječnju je navodno odbio ponudu od strane Nottingham Foresta. Prema Transfermarkt-u, njegova vrijednost iznosi 6,8 milijuna funti, čime postaje najvredniji slobodni igrač.

Još jedno poznato ime na popisu je Anwar El Ghazi, koji je postao slobodan igrač nakon kontroverznog raskida ugovora s Bundesligašom Mainzom. Bivši igrač Aston Ville doživio je raskid ugovora u studenom nakon niza objava na društvenim mrežama o izraelsko-palestinskom sukobu. Njegova cijena se procjenjuje na otprilike 2,5 milijuna funti.

Helder Costa, bivši igrač Wolvesa i Leedsa, također se ističe među najvrednijim slobodnim igračima. Angolska zvijezda napustila je Leeds sporazumno u listopadu. Iako vrijedan 2,4 milijuna funti, još uvijek nije pronašao novi klub.

Na popisu se također nalazi poznato ime bivšeg igrača Arsenala, Carlosa Vele. Meksički napadač nikada nije uspio u Sjevernom Londonu, ali je ostavio dobar dojam u La Ligi s Real Sociedadom i u MLS-u s LAFC-om. Sada u dobi od 35 godina, Vela je napustio LA kada mu je istekao ugovor krajem 2023. godine.

Top 10 najvrjednijih slobodnih agenata na svijetu trenutačno izgleda ovako:

  1. David de Gea – £6.8 milijuna
  2. Anwar El Ghazi – £2.5 milijuna
  3. Helder Costa – £2.4 milijuna
  4. Carlos Vela – Vrijednost nije navedena
  5. Mario Balotelli – £2.2 milijuna
  6. Daniel Sturridge – £2 milijuna
  7. Jack Wilshere – £1.8 milijuna
  8. Nathaniel Clyne – £1.6 milijuna
  9. Moussa Dembélé – £1.5 milijuna
  10. Hatem Ben Arfa – £1.4 milijuna

Ovih deset slobodnih agenata predstavljaju intrigantne opcije za klubove koji žele pojačati svoje redove bez plaćanja odštete za transfere. S obzirom na njihovu bogatu karijeru i iskustvo, očekuje se veliko zanimanje tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!