NaslovnicaNajave utakmicaHajduk Split - Dinamo Zagreb: Najava vječitog derbija u 1. HNL!

Hajduk Split – Dinamo Zagreb: Najava vječitog derbija u 1. HNL!

Najveći derbi u hrvatskoj ligi se igra u subotu u 18:30 sati na Poljudu, gdje će Hajduk ugostiti Dinamo Zagreba u sedmom kolu 1. HNL. Uoči vječnog derbija Hajduk se nalazi na drugoj poziciji sa 12 bodova, dok je Dinamo Zagreb na prvoj sa bodom više i utakmicom manje.

Hajduk Split - Dinamo Zagreb

Timske novosti

Hajduk Split

Hajduk je ovu sezonu u ligi krenuo prilično jako, nakon što su ostvarili tri pobjede zaredom u kojima nisu primili niti jedan gol. Međutim, prije tog početka nove sezone u 1. HNL, Hajduk je igrao kvalifikacije za Europsku ligu, gdje su u prvom pretkolu ispali od Gzire United. To je bio veliki i sramotan poraz Hajduka, ali ih to nije mnogo pokolebalo, te su prilično jako krenuli u domaćoj ligi. Kod kuće su do sada igrali tri puta i ostvarili pobjede u sve tri te utakmice. Ostvarili su četiri pobjede u posljednjih šest utakmica, gdje su tri igrali u gostima, od kojih su ostvarili samo jednu pobjedu protiv Varaždina.

Hajduk nije ostvario pobjedu na Poljudu protiv Dinamo Zagreba od 2016. godine, kada su posljednji put pobijedili sa 1-0. Prošle sezone u posljednoj utakmici na ovom stadionu, Dinamo je pobijedio sa 1-0.

Hajduk se prilično dobro pripremao za ovaj susret nakon što je javljeno da je trener Damir Burić tradicionalno zakazao dva treninga u srijedu, gdje je prvi odrađen ujutro, a drugi u poslijepodnevnim satima. Trener Hajduka će moći računati na Marina Jakoliša, koji se vraća nakon suspenzije koju je primio u Koprivnici, dok sigurno neće biti Ardijana Ismajlija i Samuela Eduoka, koji su van terena zbog toga što su dobili treći žuti karton u Osijeku.

Dinamo Zagreb

Samo dan nakon ždrijeba grupne faze Lige prvaka, Dinamo Zagreb će se suočiti sa Hajdukom u vječitom derbiju na Poljudu. Dinamo je dobio Manchester Cityja, Shakhtara i Atalantu u grupnoj fazi i to će biti jedna vrlo teška skupina za njih. Međutim, prije nego što su krenuli u Split, Nenad Bjelica je poručio kako će kombinirati svoj sastav, ali da on uprkos tome očekuje pobjedu sa kojom bi, uz utakmicu manje, pobjegao Hajduku čak četiri boda poslije sedam odigranih kola.

”Očekujemo pobjedu, kao i uvijek, bez obzira na kojem stadionu i protiv koga igramo. Hajduk je zadnje dvije utakmice kod kuće igrao jako dobro, dobio Lokomotivu i Goricu 3:0. Čeka nas težak zadatak, ali mislim da smo spremni. Oporavili smo se od utakmice s Rosenborgom, kao što znate imamo vrlo širok kadar, vjerojatno ćemo cijeli koristiti i pokazati naše pravo lice”, rekao je na današnjoj presici trener Dinama Nenad Bjelica, koji je u Split otputovao bez najboljeg igrača.

Najbolji igrač Dinamo Zagreba, Dani Olmo je ostao kod kuće jer ima problema sa aduktorom. Ova ozljeda nije teže prirode, ali ga je Bjelica ipak poštedio i odlučio da odmori Španjolca. Umjesto njega će igrati Lovro Majer ili Luka Ivanušec.

Sudac

Glavni sudac na ovoj utakmici će biti Damir Batinić. On Hajduku još nije sudio ove sezone, do im je prošle sudio na čak sedam utakmica u ligi, uključujući i posljednji međusobni meč Hajduka i Dinamo Zagreba. Posljednji meč koji je sudio na Poljudu bio je prepun žutih kartona, dok je tada pokazao i jedan crveni, što nam govori da bi u ovoj utakmici moglo biti više kartona.

Ukoliko netko od vas voli igrati kartone, preporučujemo da to uradite na bet365 kladionici, gdje nema manipulativnih troškova i poreza na dobitak, dok oni računaju crveni kao dva žuta, što je vrlo izgledno u svakom vječitom derbiju u 1. HNL.

Prijedlog za klađenje

S obzirom da nema nekih bitnih igrača na obje strane, vjerujemo da ćemo gledati nešto mirniju utakmicu sa manje golova. Hajduk Split će biti bez Ardijana Ismajlija i Samuela Eduoka, dok Dinamo dolazi na Poljud bez Dani Olma, što će definitivno utjecati na utakmicu. Zbog toga vjerujemo da ćemo ovdje gledati derbi sa manje golova, baš kao što je to bio slučaj u posljednjoj utakmici prošle sezone na ovom stadionu! Odigrajte manje od 2.5 gola u najboljoj kladionici na svijetu!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!