NaslovnicaVijestiManchester City planira dovesti zvijezdu iz Londona za 100 milijuna eura

Manchester City planira dovesti zvijezdu iz Londona za 100 milijuna eura

Prema izvještaju Manchester Evening News, Manchester City planira aktivno sudjelovati u ljetnom prijelaznom roku te su zainteresirani za dovođenje veznog igrača. Postoji mogućnost da će to biti Lucas Paqueta, 26-godišnji Brazilac koji trenutno igra za West Ham United. Paqueta je ove sezone imao zapažene nastupe, odigrao je 37 utakmica, postigao osam pogodaka te upisao sedam asistencija.

Prema izvještaju The Athletic-a, trener Cityja Pep Guardiola izrazio je želju za dovođenjem Paquete već u ljeto 2023. Međutim, transfer nije realiziran zbog istrage koju je pokrenuo engleski nogometni savez protiv igrača zbog navodnog kršenja pravila o klađenju. Ugledni sportski medij dodaje da će Paqueta doći u City samo ako bude oslobođen optužbi, a konačna odluka o transferu ovisit će i o potencijalnim odlascima drugih igrača.

Umjesto Paquete, prošle godine Guardiola je dobio Matheusa Nunesa iz Wolverhamptona po cijeni koja je oko 30 milijuna eura niža od trenutne Paquetine. Nunes je stigao u City za oko 60 milijuna eura, dok Manchester Evening News tvrdi da izlazna klauzula za Paquetu iznosi 100 milijuna eura.

Prema navodima, Brazilac je već postigao dogovor o dijelu uvjeta s prošlosezonskim osvajačima Lige prvaka, Premier lige i FA kupa. Engleski novinari čak tvrde da ga je Guardiola na početku sezone pozvao na međusobnu utakmicu kako bi se rukovao s njim i ostatkom trenerskog stožera. Međutim, nakon što su počela nagađanja o mogućoj suspenziji Paquete zbog klađenja, City je odustao od posla.

Podaci s Transfermarkta pokazuju da je Manchester City dosad isplatio više od 100 milijuna eura samo za jednog igrača. Taj igrač je Jack Grealish, koji je 2021. prešao iz Aston Ville u City za iznos od 117.5 milijuna eura. Drugi najskuplji igrač u njihovom kadru je hrvatski branič Joško Gvardiol, koji je plaćen 90 milijuna eura prošle godine.

Ukoliko bi City doveo Paquetu za spomenutih 100 milijuna eura, brazilski reprezentativac bi prestigao Gvardiola i postao drugi najskuplji igrač u povijesti manchesterskog kluba. Prema procjeni Transfermarkta, Paqueta se trenutno procjenjuje na 65 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!